Softwarepakketten.nl

Onderzoek

Werkkostenregeling binnen salaris- en boekhoudsoftware

Plaatsingsdatum 25-08-2014
Berichtdatum 25 augustus 2014

Nieuwe versie Oktober 2014

Over de werkkostenregeling (WKR) zelf is al genoeg geschreven. Dit rapport gaat met name in op de wijze waarop deze regeling ondersteund wordt door salaris- en boekhoudsoftware. En biedt een handvat om de ondersteuning van de regeling te bespreken met uw softwareleveranciers. Ook bevat het rapport enkele voorbeelden van de wijze waarop de WKR is opgelost binnen softwaresystemen.

In de meest ideale situatie is sprake van een functie of module "werkkostenregeling" die ondersteund wordt (of eigen gevoed) door zowel de boekhouding als de salarisadministratie. Anders bent u aangewezen op het extracomptabel bijhouden van gegevens. En dat lijkt verre van efficiënt. De subtitel van deze uitgave luidt dan ook “brug tussen salaris- en boekhoudsoftware”.

Het rapport kent de volgende conclusies en aanbevelingen als het gaat om het voeren van de werkkostenregeling:

  1. Verreweg de meeste leveranciers van salarissoftware hebben voorzieningen getroffen om de werkkostenregeling te administreren binnen hun software.
       
  2. Het aantal boekhoudpakketten dat specifieke voorzieningen heeft getroffen om de werkkostenregeling uit te voeren is zeer beperkt te noemen. Het gaat dan om de eigenschappen, zoals genoemd onder 4.2 van het rapport (zoals het bepalen van de vrije ruimte) en niet alleen de mogelijkheid om extra grootboekrekeningen of een of meer kostenplaatsen aan te maken. Dat laatste is feitelijk een standaard functionaliteit die niet specifiek betrekking heeft op de werkkostenregeling.
      
  3. Als uw salaris- en boekhoudsoftware van één softwareleverancier afkomstig is dan is een  geïntegreerde oplossing aan te bevelen. U kunt hier in elk geval naar informeren.
      
  4. Als uw salaris- en boekhoudsoftware, in tegenstelling tot hiervoor genoemd, afkomstig is van verschillende softwareleveranciers, informeer dan naar de koppeling c.q. integratie tussen de software bij betreffende leveranciers. 

Lees verder...
Het complete rapport "Werkkostenregeling binnen salaris- en boekhoudsoftware: brug tussen salaris- en boekhoudsoftware" is GRATIS op te vragen in PDF formaat. U wordt dan ook automatisch via onze nieuwsbrief op de hoogte gehouden van nieuwe versies van dit rapport en van relevante ontwikkeling op het gebied van onder ander ICT en administratieve software.
Naar opvragen gratis rapport: werkkostenregeling binnen salaris- en boekhoudsoftware...

 

Categorie(n) Soort > Loon- en salarisadm. en HRM, Soort > Boekhoudsoftware, Branche > Accountantskantoren
Bronvermelding Onderzoeksbureau GBNED
Internet URL http://www.gbned.nl

Terug

Gerelateerde berichten

Presentaties ICT Accountancy Jaarcongres 1-11-2017 beschikbaar met o.a. big data, blockchain, cyber risicomanagement en AVG [02-11-2017]

ICT Accountancy softwaregids 2018: overzicht van standaard software van meer dan 100 leveranciers gericht op de accountancy [30-10-2017]

ICT Accountancy award 2017: de meest innovatieve software gericht op de accountancybranche [25-10-2017]

Presentaties beschikbaar van praktijkdag: scannen, herkennen, elektronische factuurverwerking en robotic accounting 2017 [14-09-2017]

Scannen en herkennen van boekingsdocumenten en elektronische factuurverwerking op basis van robotic accounting [12-09-2017]


13 december 2017
Seminar: elektronisch factureren in de praktijk
Aan de orde komt: overview elektronisch factureren, Europese standaard EN 16931, SCOBDO.eu: automatische conversie, elektronisch factureren en de originele factuur, elektronisch factureren en de overheid, elektronisch factureren internationaal met o.a. VAT compliance verplichtingen, PEPPOL netwerk, elektronisch factureren in de praktijk, robotic accounting en machine learning en elektronisch factureren en factuurscenario's.
Meer info en aanmelden...


CreAim

Informer software

KING

Timewriter

MUIS Software


Onerzoeksbureau GBNED