Softwarepakketten.nl
Exact Software

Software nieuws

Informer maakt factureren naar de overheid mogelijk

Plaatsingsdatum 05-04-2017
Berichtdatum 5 april 2017

Vanaf heden is het mogelijk om met de online boekhoudsoftware van Informer facturen te sturen en ontvangen via een speciaal beveiligde verbinding. Dankzij deze verbinding is het onder andere mogelijk om te factureren naar de overheid, zoals verplicht is gesteld in de veranderde regels.

Verificatie verzender en ontvanger
De beveiligde verbinding wordt gefaciliteerd door het platform van eVerbinding. Binnen het platform van eVerbinding wordt een bedrijf aangemeld op het e-facturatienetwerk PEPPOL. Binnen dit netwerk kunnen zowel de verzender als de ontvanger van een factuur geverifieerd worden. “Deze verificatie is een extra beveiligingslaag in het facturatieproces. Doordat verzenders en ontvangers gecheckt worden vormt het platform een extra beveiliging tegen bijvoorbeeld spookfacturen. Zo weet bijvoorbeeld de overheid zeker dat de afzender van een factuur echt bestaat en geverifieerd is,” aldus Remco Frühauf, CEO van Informer.

Eenvoudig in de boekhouding
Ondernemers die gebruik willen maken van e-facturatie kunnen dit binnen InformerOnline eenvoudig zelf regelen. Na een eenmalige koppeling binnen InformerOnline kun je vervolgens voor iedere factuur bepalen of hij via het eVerbinding platform moet worden verstuurd of niet. Naast het versturen van verkoopfacturen kunnen gebruikers van InformerOnline ook inkoopfacturen ontvangen via het platform van eVerbinding. Op die manier kunnen zij ook gebruik maken van de verificatie van hun leveranciers. Remco Frühauf vindt dit belangrijk: “Ondernemers kunnen zelf kiezen op welke manier zij om willen gaan met eVerbinding. Wij bieden de ondernemers de tools, maar zij houden zelf altijd de vrijheid om het te gebruiken” .

Categorie(n) Branche > Financials, UBL, ZZP'ers en klein MKB, XML en EDI, Branche > Accountantskantoren, Soort > (Elektronisch) factureren
Bronvermelding Informer Software
Internet URL http://www.informer.nl

Terug

Gerelateerde berichten

Smart Boekhouden: The Game, vanaf nu beschikbaar in alle InformerOnline boekhoudpaketten [28-09-2017]

Knab en Informer presenteren boekhoudkoppeling [21-09-2017]

Voor het derde jaar op rij heeft InformerOnline een MKB Proof Award ontvangen [08-08-2017]

Handig, Verdeel je geld automatisch over je rekeningen [29-05-2017]

Het Online boekhoudpakket InformerOnline heeft als eerste boekhoudpakket in Nederland het Keurmerk betrouwbaar boekhouden behaald [23-05-2017]


13 december 2017
Seminar: elektronisch factureren in de praktijk
Aan de orde komt: overview elektronisch factureren, Europese standaard EN 16931, SCOBDO.eu: automatische conversie, elektronisch factureren en de originele factuur, elektronisch factureren en de overheid, elektronisch factureren internationaal met o.a. VAT compliance verplichtingen, PEPPOL netwerk, elektronisch factureren in de praktijk, robotic accounting en machine learning en elektronisch factureren en factuurscenario's.
Meer info en aanmelden...


CreAim 

Visma Software 

Tecknow

MUIS Software


Onerzoeksbureau GBNED