Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Quooker innoveert en beheerst snelgroeiende supply chain met Qlik Sense

Plaatsingsdatum 05-09-2017
Berichtdatum 5 september 2017

Quooker, uitvinder en producent van de kokendwaterkraan, gebruikt Qlik Sense® om meer inzicht in en grip op haar kernprocessen te krijgen. Met behulp van Qlik is het bedrijf in staat om data van alle afdelingen samen te brengen en in één dashboard weer te geven. Dit helpt Quooker om de supply chain te optimaliseren, de productie af te stemmen op de vraag, faalkosten te reduceren en nieuwe afzetkansen te identificeren. Zo hebben nieuwe inzichten uit data geleid tot de ontwikkeling van de nieuwe productlijn, Quooker Flex. Pink Elephant verzorgde de implementatie.

Inzicht in productie zorgt voor rust
De inkoop- en productieplanning bij Quooker is zeer complex. Het heeft een lange planningshorizon en relatief veel onzekerheden. Eén Quooker bestaat uit ruim 250 onderdelen. Quooker wil orderwijzigingen en productverbeteringen snel kunnen doorvoeren. Dit maakte dat de kranenproducent volledig inzicht wilde in het hele productieproces. Met behulp van Qlik Sense kan Quooker nu het hele productieritme vastleggen in een realistische datagedreven planning, die inzichtelijk is voor het hele team. Zo wordt tijdig duidelijk waar ingegrepen moet worden, waar een materieeltekort ontstaat, waar een extra efficiëntieslag mogelijk is of hoe een last minute order bijgeplaatst kan worden. Dit overzicht zorgt voor meer rust op de productievloer.

Quooker Flex ontwikkeld door nieuwe inzichten
Naast de voordelen die data-analyse biedt voor inkoop, planning en productie, krijgt Quooker nu ook beter inzicht in trends, marktontwikkelingen en marketingeffecten. Zo legt een analyse met Qlik Sense bloot dat er in Zwitserland meer behoefte was aan uittrekkranen. De vaste alles-in-één-kraan van Quooker vond binnen de Zwitserse markt nauwelijks aftrek. Dit inzicht in data heeft bijgedragen aan het idee dat een kokendwaterkraan met flexibele uittrekslang potentie heeft. Dit is uiteindelijk de Quooker Flex geworden, een kraan die voldoet aan de behoefte van de Zwitsers en momenteel naar 10 landen wordt uitgerold.

Categorie(n) Soort > Managementinformatie, Big data, Branche > Groothandel, Industrie en Logistiek
Bronvermelding Qlik
Internet URL http://www.qlik.com/nl/

Terug

Gerelateerde berichten

ProRail maakt prestaties op het spoor realtime inzichtelijk met Qlik [14-09-2017]

Qlik voegt nieuwe analysemogelijkheden toe aan Qlik Sense [23-05-2017]

Qlik lanceert Qlik Sense Cloud Business voor directe web-based visuele analyses [01-02-2017]

ELA Container, specialist in mobiele ruimteoplossingen op basis van containers, kiest voor Qlik Sense [15-11-2016]

Qlik organiseert Visualize Your World Tour 2016 [31-08-2016]


13 december 2017
Seminar: elektronisch factureren in de praktijk
Aan de orde komt: overview elektronisch factureren, Europese standaard EN 16931, SCOBDO.eu: automatische conversie, elektronisch factureren en de originele factuur, elektronisch factureren en de overheid, elektronisch factureren internationaal met o.a. VAT compliance verplichtingen, PEPPOL netwerk, elektronisch factureren in de praktijk, robotic accounting en machine learning en elektronisch factureren en factuurscenario's.
Meer info en aanmelden...


CreAim

Informer software

KING

Timewriter

MUIS Software


Onerzoeksbureau GBNED