Links  |  Begrippen  |  Colofon  |  Home
zoek
Exact Software
Archief White papers
Branche - Accountancy > Branche > Accountantskantoren

[ 1 ] tot [ 47 ] van totaal [ 47] berichten

Datum Bericht
21-03-2017 White paper: op begrijpelijke, consistente en herkenbare wijze presenteren van SBR rapportages
We zijn nu al weer een paar maanden onderweg in 2017. Het jaar van de verplichtstelling voor het aanleveren van Publicatiestukken en Kredietrapportages middels SBR. SBR staat voor Standard Business Reporting en ondersteund digitale rapportage door middel van standaard taxonomien.
14-12-2016 Financile analyse op basis van auditfiles (en andere data bestanden)
Met behulp van data analyse is het mogelijk om op efficinte en doeltreffende wijze te kunnen bepalen hoe een bedrijf er voor staat. Dat kan nodig zijn omdat de jaarrekening moet worden gemaakt, omdat de aangifte moet worden ingediend, omdat de bank cijfers wil zien voor het verlenen van krediet en gewoon om een bedrijf goed te kunnen besturen. Dit alles kunnen we samenvatten onder de term "beheersing van een organisatie".
04-11-2016 Hallo SBR, vaarwel papieren jaarrekeningen
Vanaf 2017 (boekjaar 2016) is het zover. Jaarrekeningen kunnen alleen nog maar via Standard Business Reporting worden gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel. Tenminste, voor rechtspersonen in bedrijfsklasse klein. Maar weet u wat dit precies inhoudt, hoe u dit moet inrichten en wat voor consequenties dit voor u heeft?
04-11-2016 Elektronisch factureren: Bent u al klaar voor de toekomst?
Elektronisch factureren is de nieuwe standaard. Het is niet alleen handiger en goedkoper dan de traditionele wijze van het versturen en ontvangen van facturen, maar u kunt het factureringsproces er ook mee automatiseren. Ondernemers die zaken doen met de overheid, zijn zelfs verplicht om elektronisch te factureren. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen een factuur in pdf-formaat versturen via e-mail en cht elektronisch factureren?
22-10-2016 Al jaren horen wij dat digitalisering van inkoopdocumenten zo ver zal gaan dat er geen papier meer is
"Schrijf eens een whitepaper over factuurverwerking met go2UBL!", vroeg iemand mij laatst. "Schrijven over factuurverwerking op wit papier?", zei ik gekscherend. Goed idee! Gewoon een pen en een stuk papier en schrijven maar "Nee", zei hij, "ik bedoel natuurlijk een stuk schrijven op de computer, met een tekstverwerker. Dat is toch logisch? Wie schrijft er nou nog met de hand?".
08-10-2016 Arbeidscontracten digitaal ondertekend
Snelheid van handelen is in de human-resourcemarkt enorm belangrijk. Als bijvoorbeeld een arbeidscontract wekenlang ongetekend in een tas blijft zitten, blijft de betaling uit en worden zowel de werkgever als de werknemer geconfronteerd met onnodige risicos. Met de digitale handtekening kunnen we het aannameproces van personeel enorm versnellen en vergemakkelijken, aldus directeur Hans van de Ven van Please Payroll.
25-09-2016 Digitale Factuurverwerking Trifact365
Dit whitepaper is een informatiebron voor iedereen die interesse heeft in digitale factuurverwerking. Ondernemers, consultants en accountants kunnen veel nuttige informatie terugvinden die standaard niet beschikbaar is op onze website of via andere bronnen. Door de opzet van dit whitepaper is uw business case eenvoudig in te vullen.
15-07-2016 Nieuwe portfoliopagina van Twinfield: nu op ICT Accountancy YouTube kanaal
Met de nieuwe portfoliopagina van Twinfield kunnen accountants- en administratiekantoren efficinter werken. Door vanuit de portfoliopagina te werken, behoud je het overzicht over alle administraties of je eigen klanten. In de toekomst komen op deze pagina nog meer wetenswaardige indicatoren waarmee je kunt inschatten waar je aandacht vereist is.
06-07-2016 ABAB Accountants en Adviseurs en het gebruik van ImageCapture software voor het geautomatiseerd verwerken van facturen
De reden om op zoek te gaan naar een scanoplossing laat zich gemakkelijk raden: ABAB verwerkt op jaarbasis maar liefst 600.000 facturen, verdeeld over 3000 administraties. Door te gaan scannen konden efficiency-voordelen behaald worden. Tegelijk met de overstap naar een geautomatiseerd verwerkingsproces stapte ABAB ook volledig over naar het factuurstelsel.
18-06-2016 CreAim - digitaal ondertekenen van de Samenstellingsverklaring: nu op ICT Accountancy YouTube kanaal
In een instructievideo wordt getoond hoe eenvoudig en snel een samenstellingsverklaring digitaal kan worden getekend met een PKIoverheid certificaat en YouSign van CreAim.
25-05-2016 Hiaten in Financiele Planningen: met o.a. data-koppelingen tussen CRM/Boekhoud- en financiele planning pakketten
Een steeds terugkomende vraag van financile planning adviseurs is om data-koppelingen te maken tussen CRM/Boekhoudpakketten- en financile planning pakketten. Op het eerste oog een logisch aandachtspunt nu het uitwerken van een financile planning tijdrovend is en iedere ondersteuning van automatisering tijdwinst kan genereren.
02-04-2016 MUIS Software - Werken met UBL Cloud: nu op ICT Accountancy YouTube kanaal
Met UBL Cloud van MUIS Software verwerkt u eenvoudig al uw inkoopfacturen. U levert de factuur aan via uw persoonlijke e-mailadres of via de MUIS Live App, fiatteert en UBL Cloud doet de rest! Een demo c.q. instructievideo staat nu ook live op het ICT Accountancy YouTube kanaal.
08-03-2016 Figlo Platform, een (1) online adviesoplossing voor ieder financieel advies.
Met het Figlo Platform heeft u de beschikking over een alles-in-1 pakket. Eenvoudig financieel inzicht en uitvoerige financile planning vanuit n systeem. Omdat het Figlo Platform een online applicatie is, kunt u het Platform overal bereiken.
03-03-2016 Accountants en adviseurs voortrekkers in e-facturatie
Van Velzen accountants- en adviseurs is een middelgroot accountancy- en advieskantoor gevestigd in Warmond. Bij het kantoor werken ongeveer 35 financile professionals. Barry Van Leeuwen vond dat zijn kantoor de eerste stap moest zetten om dit te verbeteren en besloot de eigen facturen voortaan standaard volledig elektronisch te sturen.
02-03-2016 Consolidatie met spreadsheet versus consolidatiesoftware
Er komt een moment dat een spreadsheet niet meer geschikt is voor het consolidatieproces. Welke overwegingen spelen daarbij een rol?
05-02-2016 In gesprek met Hanny Vermij van Stolp+KAB adviseurs en accountants, gebruiker van Pinkweb portaaltoepassing
Stolp Accountants en Adviseurs was een middelgrote organisatie en sinds 1 januari 2016 zijn zij gefuseerd met Kab Accountants Voorburg. De organisatie heeft nu circa 90 medewerkers en is gevestigd in Roelofarendsveen en Voorburg. Wij zijn een no-nonsense kantoor met persoonlijke aandacht voor onze clinten en proberen de drempel voor onze clinten om bij ons te komen, zo laag mogelijk te houden.
25-01-2016 Succesvolle dienstverlening met Integrated Financial Planning
De dienstverlening Financile Planning wint aan populariteit binnen de accountancy branche. In de praktijk ervaart men dat het onderwerp wispelturig is en niet de gewenste revenuen geeft. Dit artikel geeft inzicht in de praktijkproblemen en zoomt in op de oplossingen door toepassing van de gedragscode 'Integrated Financial Planning' die een regulerende werking kent.
22-01-2016 FINALY: een nieuwe prognosetool voor accountants en administratiekantoren
Financial insight and analytics, ofwel FINALY. Een nieuwe prognosetool voor accountants en administratiekantoren. In een landschap dat verandert van administratie naar advies, krijgt de accountant met FINALY een gebruiksvriendelijke, professionele en efficinte tool in handen om relevant te blijven voor de klant. Gezamenlijk en op interactieve wijze worden er diverse scenarios doorgelopen om te bepalen welke de beste toekomstperspectieven biedt.
21-01-2016 Debt Advisory applicatie die het eenvoudig inzichtelijk maakt wat en hoe een bedrijf te financieren
Whatifolution heeft een Debt Advisory applicatie ontwikkeld die het eenvoudig inzichtelijk maakt wat en hoe een bedrijf te financieren. Interactief kun je het effect van allerlei leningvormen en daaraan verbonden verplichtingen zichtbaar maken.
21-01-2016 Excel invoegtoepassing voor het inlezen, bewerken, vervaardigen en verzenden van SBR/XBRL documenten vanuit Excel
XBRLreports is een baanbrekende Excel invoegtoepassing voor het inlezen, bewerken, vervaardigen en verzenden van XBRL documenten vanuit Excel. Door de naadloze integratie met bestaande Excel toepassingen is XBRLreports het middel en zelfs ook de reden om Excel centraal te stellen als SBR-rapportage tool. Zie de video.
18-11-2015 Informatiebeveiliging: waar staat u nu? Per januari 2016 heeft u ook te maken met meldplicht datalekken
Als financile instelling is het essentieel te weten hoe het staat met de informatiebeveiliging van de objecten die in uw beheer of bezit zijn. Bovendien bent u het uw klanten verplicht zorgvuldig met hun gegevens om te gaan. En dan is er ook nog de regelgeving: u moet bijvoorbeeld aan de standaard PCI Dss voldoen indien u de naam, het adres, CVC2/CVV2 en/of vervaldatum van creditcards verwerkt in uw systemen. Daarnaast geldt per januari 2016 ook nog de nieuwe meldplicht datalekken.
06-11-2015 Zes tips voor een efficient declaratieproces
Declaraties afhandelen is niemand zijn favoriete bezigheid. Belangrijker nog: je wilt dat werknemers hun tijd besteden aan hun core reponsibilities, niet aan tijdrovende administratieve zaken zoals declareren. Efficintie is belangrijk om de winstgevendheid te verhogen. Automatisering is al in veel aspecten van jouw bedrijf doorgevoerd maar in het declaratieproces liggen voor veel organisaties nog kansen. In dit artikel lees je zes tips om het declaratieproces efficinter te maken.
25-10-2015 Rapportage Unit4 Personeel & Salaris: dashboard, wkr en managementinformatie
De module "Rapportage Unit4 Personeel & Salaris" van GearSoft is ontwikkeld in samenwerking met een aantal accountantskantoren die zich allemaal herkenden in het groot aantal handmatige handelingen die jaarlijks moeten worden verricht om de informatie te verzamelen vanuit de salarisadministratie ten behoeve van de samenstelpraktijk.
14-10-2015 Op naar een volledige elektronische factuurstroom voor Lansigt
Lansigt accountants en belastingadviseurs is een van de eerste accountantskantoren die heeft gekozen voor een volledige elektronische verwerking van de factuurstroom n met succes.
02-09-2015 De afstemming van Intercompany Transacties
De afstemming van intercompany transacties is een complex proces dat heel wat groepen graag willen automatiseren. De verplichting om intragroepsrekeningen te reconciliren wordt kort besproken in de IFRS-normen, maar de praktische modaliteiten daartoe worden niet behandeld.
19-08-2015 ISO 9001: terug naar de bedoeling
In deze whitepaper gaan we terug naar de basis van ISO 9001, geven we u praktische tips om ISO 9001:2015 goed te implementeren n gaan we per hoofdstuk in op de veranderingen in de nieuwe norm.
29-06-2015 IT-based audit maakt controleproces efficienter
Als eerste kantoor in Nederland heeft PKF Wallast de CaseWare International Audit Template (IAT) gemplementeerd. Vestigingsleider van het kantoor in Woerden Ren van Ast licht de keuze voor deze CaseWare tool toe.
29-06-2015 Veilig werken in de cloud
Of u nou ondernemer bent of accountant: u heeft een heel belangrijk ding met elkaar gemeen. De voortdurende zoektocht naar manieren om uw werk sneller, efficinter, goedkoper en beter te doen. Aanbieders van online boekhouddiensten ondersteunen u hierbij graag. Door de SaaS-architectuur van de software, werken zij continu aan innovaties op het gebied van onze boekhoudsoftware in de Cloud. Dat u veilig moet kunnen werken in de cloud, is daarbij volstrekt evident.
28-02-2015 De voor- en nadelen van digitale factuurverwerking in de cloud
Tegenwoordig passen steeds meer bedrijven het specialisatie principe toe. De kern hiervan is immers om het dagelijks werk sneller en efficinter te laten verlopen, wat ten goede komt aan de prestaties van een organisatie. Zo kan software voor het geautomatiseerd verwerken van de inkomende facturen een goede oplossing zijn om dit proces sneller en efficinter te laten verlopen.
19-12-2014 Compleet en betaalbaar ICT- en kwaliteitsplatform voor de MKB-accountant
Voor kleine en middelgrote accountants- en administratiekantoren is het een tijdrovende en kostbare operatie om de kantoorprocessen efficint en compliant in te richten. Drie accountantsbureaus staken de koppen bij elkaar en ontwikkelden het review proof ICT- en kwaliteitsplatform ABOS. Een volwaardig en betaalbaar kwaliteitssysteem voor de MKB-accountant.
19-12-2014 Innovatieve HR-dienstverlener YoungCapital implementeert Corporate Suite
Interne accountants vragen vaker om software waarmee ze meer grip krijgen op finance en control. En die beter communiceert met de software die hun externe accountant gebruikt. Het antwoord van CaseWare is Corporate Suite. YoungCapital heeft er intussen ervaring mee. Het produceren van jaarrekeningen en rapportages gaat een stuk efficinter, betrouwbaarder en sneller.
18-07-2014 De Extended Enterprise als model voor effectievere samenwerking en kennisdeling
Het succes van organisaties hangt af van hun vermogen om zich tot een Extended Enterprise te ontwikkelen. Een Extended Enterprise is een organisatie die zich kenmerkt door optimale samenwerking. Binnen de organisatie - tussen medewerkers onderling en buiten de organisatie - met afnemers, partners, leveranciers en andere partijen.
26-06-2014 ARVUM: een virtueel accountantskantoor als proeftuin voor accountants
"Arvum Accountants is ht virtuele kantoor op het gebied van Standard Business Reporting (SBR)" staat op de website arvum-accountants.nl. En hoewel dit klopt doen de initiatiefnemers van Arvum, de Hogeschool van Amsterdam (HvA), zich daarmee echt tekort zoals later in dit artikel zal blijken.
10-06-2014 Accountants en fiscalisten werken samen in een (1) klantdossier
Wat doe je als budgetten onder druk staan en klanten een fixed price vragen? Bij Van Oers Accountants & Adviseurs werd de oplossing gezocht in meer efficiency. Een eerste stap was de integratie van de fiscale en samenstelpraktijk in de CaseWare Samenstel Manager. Daarmee werd meteen ook de kwaliteit van de klantdossiers verhoogd.
26-04-2014 BPM en WFM: echte flexibiliteit in de processen
In deze whitepaper wordt ingegaan op dit proces van ordenen en structureren van bedrijfsprocessen. Als een van de eerste valkuilen wordt onderkend dat het geen eenmalig proces is, maar in feite continu doorgaat.
08-04-2014 Lansigt Accountants en Belastingadviseurs: in control met MLE controle
Lansigt Accountants en Belastingadviseurs is een middelgroot accountantskantoor met een sterke reputatie in de audit. Lansigt heeft in 2013 de krachten gebundeld met De Graaf + Plaisier accountants en belastingadviseurs. Voor de controlepraktijk, met meer dan honderd controleopdrachten, heeft Lansigt gekozen voor MLE controle.
08-04-2014 Waarom Coney heeft gekozen voor MLE controle
Je doorloopt het controleproces in zeven begrijpelijke stappen: een heldere story of the audit met als eindresultaat een digitaal controledossier. Helemaal accountant 3.0.
28-03-2014 Brouwers Accountants en de keuze voor het datacenter van Loyall
En van de accountants waar Loyall nauw mee samenwerkt is Brouwers Accountants uit Zwolle, Deventer, Arnhem en Genemuiden. De weg naar Het Nieuwe Werken is door Brouwers een aantal jaar terug ingeslagen wat heeft geleid tot een grote veranderingen in de manier van werken.
27-03-2014 Een app voor online data-analyse: onafhankelijk van een boekhoudpakket en geen vendor-lock-in
Accountants bedienen hun clinten met een veelheid aan diensten en op verschillende manieren. Door de bank genomen, hebben ze echter maar n serieus stuk gereedschap: IT.
02-02-2014 White paper: In vijf stappen naar een optimaal werkproces
Hoe kunnen kantoren processen sneller, goedkoper en beter uitvoeren? Het klinkt misschien als een open deur, maar de techniek moet het administratieve routinewerk doen. Veel kantoren beseffen het wel maar komen er vanwege drukte niet aan toe om de organisatie kritisch onder de loep te nemen en procesverbeteringen door te voeren.
19-01-2014 White paper Online samenwerken: meer efficiency geeft accountant ruimte voor advies
Steeds meer accountants- en administratiekantoren zien kansen in het digitaal werken. Ze willen hun clinten dienstverlening aanbieden waarbij online samenwerking centraal staat. Traditionele portalen zijn voornamelijk gericht op de communicatie van het eindproduct en het goedkeuringsproces. De echte winst valt echter te halen in het proces naar het eindproduct toe.
19-01-2014 White paper: toekomst gericht advies in plaats van terugblikkende beschouwing door accountants
Door de toenemende automatisering van de werkprocessen in de accountancybranche richten accountants hun blik steeds meer op de toekomst. Met de vertaling van de cijfers uit het verleden naar een concreet toekomstbeeld spreekt de accountant meer de taal van de ondernemer, die altijd met zijn toekomst bezig is.
03-11-2013 Auditfile en financiele analyse: XML Auditfiles analyseren met QDAC
Vanuit het perspectief van de financile adviseur en externe toezichthouder bevat de auditfile belangrijke informatie over het financile reilen en zeilen van de onderneming. Maar ook voor de ondernemer zelf en de interne toezichthouder kan de auditfile een nuttige bron van informatie vormen voor de interne beheersing en het monitoren van de financile positie van de onderneming.
21-08-2013 SBR en de jaarrekening: digitaal jaarrekening deponeren bij de Kamer van Koophandel
De gezamenlijke koepelorganisaties voor administratie-, accountantskantoren en fiscale dienstverleners deden samen met GBNED onderzoek naar de status van SBR bij de Kamer van Koophandel. Alhoewel kleine rechtspersonen al sinds 2008 de jaarrekening kunnen deponeren zijn de (middel)grote rechtspersonen voorlopig aangewezen op de ouderwetse papieren stroom.
24-01-2013 Wat doen we met de boekhouder?
In het Brabants Dagblad van 19 januari 2013 roept UWV districtsmanager Brabant Jan Peters-Ritt op om toch vooral te stoppen met het opleiden van boekhouders. De boekhouding wordt immers omwille van meerdere argumenten verder en verder geautomatiseerd.
08-10-2012 SBR Programma publiceert White paper over XBRL/SBR in de accountantsopleiding
Het SBR Programma publiceert vandaag (8-10-2012) een White paper getiteld: wat een accountant moet weten van XBRL/SBR, een voorstel voor discussie. In dit paper zijn voorstellen geformuleerd voor de wijze waarop XBRL / SBR ingebed zou kunnen worden in de opleidingen van accountants, administratieve dienstverleners en fiscaal adviseurs.
21-11-2011 White paper Exact: de samenwerking tussen ondernemer en accountant
De toekomstige samenwerking is een punt van discussie voor ondernemer en accountant. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van Exact onder 560 accountants en ondernemers in Nederland. Doel van het onderzoek is om inzicht te krijgen in de groeiende adviseursrol van accountants en de online samenwerking met klanten.

Deze pagina printen