Softwarepakketten.nl

Archief Software nieuws

Cybersecurity > Cybersecurity

[ 1 ] tot [ 13 ] van totaal [ 13] berichten

Een jaar No More Ransom: bijna 30.000 apparaten gedecodeerd, vele miljoenen teruggepakt van criminelen (27-07-2017)
Op 25 juli 2016, precies 1 jaar geleden werd No More Ransom gelanceerd door de Nederlandse Politie, Europol, McAfee en Kaspersky Lab. Inmiddels kent het initiatief ruim honderd partners, terwijl grote ransomware-aanvallen het nieuws blijven domineren en overal ter wereld bedrijven, overheden en individuen treffen.

De cloud stopt niet bij een grens (14-12-2016)
De keurmerken Zeker-OnLine (Nederland), Label Cloud (Frankrijk) en Trusted Cloud (Duitsland) hebben een overeenkomst getekend voor samenwerking om MKB-ers in Europa zekerheid te geven over de kwaliteit en betrouwbaarheid van online diensten. De samenwerking is getekend op de tweede Frans-Duitse conferentie over digitale economie in Berlijn op 13 december 2016.

PSP Online Betaalplatform is eerste met online identificatie iDIN (26-11-2016)
Online Betaalplatform uit Delft wordt toegevoegd aan de pilot en gaat iDIN inzetten in hun aansluitproces van nieuwe klanten en aansluitend de dienst ook aanbieden als DISP (digital identity service provider).

Loonstrookjes van honderden ASML-medewerkers gelekt (14-11-2016)
De loonstrookjes uit 2010 van enkele honderden medewerkers zijn deze week uitgelekt. Dit bevestigt een woordvoerder van ASML. De loonstroken zijn vermoedelijk gelekt door een derde partij.

Nextens nu ook op SecureLogin (17-10-2016)
Het is nu mogelijk om vanuit SecureLogin in te loggen bij Nextens. SecureLogin biedt n plek om in te loggen, als een online bureaublad, voor verschillende online applicaties die accountantskantoren gebruiken. Meerdere klanten van Nextens hebben aangegeven met SecureLogin te werken en dat een koppeling gewenst zou zijn. Om aan deze wens tegemoet te komen, is deze koppeling gerealiseerd.

Steeds meer dynamiek in het betalingsverkeer (04-07-2016)
Betaalvereniging Nederland publiceert vandaag haar jaarverslag over 2015. Daarin stelt zij vast dat de dynamiek en innovatie in het Nederlandse betalingsverkeer toenemen. Zo is (digitaal) Incassomachtigen ingevoerd en nam contactloos betalen een grote vlucht. Tevens zijn er voorbereidingen getroffen voor de invoering van Instant Payments, iDEAL QR en iDIN.

Nooit meer spookfacturen betalen dankzij de Fraudehelpdesk en go2UBL (27-05-2016)
De fraudehelpdesk houdt een lijst bij met spooknotas. Is het Kamer van Koophandel nummer opgenomen in de database, dan zal de betreffende factuur door het systeem van go2UBL worden geweigerd.

Idensys breidt uit: Inloggen bij Belastingdienst nu ook met CreAim (13-04-2016)
Sinds vandaag, 13 april 2016, is het ook mogelijk om met een CreAim authenticatiemiddel in te loggen bij de Belastingdienst. Als erkend aanbieder Idensys levert CreAim identiteitsdiensten in de pilots met Idensys.

Overheid en bedrijfsleven bundelen krachten voor veilige cloud (06-04-2016)
Bert Tuinsma, voorzitter Zeker-OnLine en Ad Reuijl, directeur CIP, het Centrum voor Informatiebeveiliging en Privacybescherming, tekenden 5 april 2016 een kennispartnerconvenant. Doel is om te komen tot een gedeeld, eenduidig normenkader voor clouddiensten, dat zich ook leent voor eenduidige toetsing.

Drie grootste gemeenten Zuid-Limburg professionaliseren digitale dienstverlening (21-03-2016)
De drie grootste gemeenten van Zuid-Limburg (Maastricht, Heerlen en Sittard-Geleen) hebben na een gedegen Europees aanbestedingstraject gezamenlijk gekozen voor de security gateway 2Secure van Enable-U, integratiespecialist voor de Nederlandse overheid. Met 2Secure kunnen de drie gemeenten al hun digitale berichtenverkeer optimaal beveiligen.

De IT-jurist heeft een datalekken-beslisboom opgesteld (26-01-2016)
Wij hebben aan de hand van de beleidsregels van de Autoriteit Persoonsgegevens een datalekken-beslisboom opgesteld. Dit schema laat zien: 1. of de Meldplicht Datalekken voor uw organisatie van toepassing is, 2. of er sprake is van een datalek binnen uw organisatie en 3. of en hoe dat datalek gemeld dient te worden.

CBP publiceert Beleidsregels meldplicht datalekken (13-12-2015)
Alle bedrijven en overheden die persoonsgegevens verwerken op grond van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) zijn vanaf 1 januari 2016 verplicht om een ernstig datalek direct te melden aan de Autoriteit Persoonsgegevens, tot die tijd College bescherming persoonsgegevens (CBP) genaamd.

Alert Online 2015, samen voor een veilig digitaal Nederland (23-10-2015)
Op maandag 26 oktober 2015 start de landelijke campagne Alert Online 2015. De campagne is een gezamenlijk initiatief van de overheid, het bedrijfsleven en de wetenschap. Ruim 120 Nederlandse organisaties steunen de campagne als partner. Door alle krachten te bundelen geven we in een korte periode een sterke impuls aan het cybersecurity-bewustzijn in Nederland. Want als we allemaal alert zijn, profiteren we ook allemaal van de kansen die het internet ons biedt.


Onerzoeksbureau GBNED