Links  |  Begrippen  |  Colofon  |  Home
zoek
Exact Software
Archief Software nieuws
Branche - Accountancy > Branche > Accountantskantoren

[ 1 ] tot [ 50 ] van totaal [ 1025] berichten

Datum Bericht
23-04-2017 Unidis organiseert eerste Accountancy Event
Op donderdag 1 juni 2017 vindt de eerste editie van het Unidis Accountancy Event plaats in Expo Hoevelaken. Dit gratis kennis- en netwerkevent wordt georganiseerd door Unidis in Asten en is speciaal bedoeld voor accountants die willen omschakelen naar het kantoor voor de toekomst.
23-04-2017 Checklist: In negen stappen meer toegevoegde waarde voor uw clinten
Verzorgt u normaliter alleen de boekhouding van clinten, maar wilt u uitgebreider financieel advies gaan leveren? En wilt u uw klanten meer toegevoegde waarde bieden? Deze checklist van Visma biedt u inspiratie en nieuwe inzichten!
21-04-2017 SnelStart lanceert SamenOp: makkelijk online samenwerken!
Op woensdag 19 april was het hoofdkantoor van Microsoft Nederland het decor voor de lancering van SamenOp. SnelStart introduceert met SamenOp een nieuw model voor een betere samenwerking tussen kantoren en ondernemers.
20-04-2017 Factuurherkenner Newviews verder als DizzyData
Newviews, een bedrijf dat gescande en e-facturen herkent en geschikt maakt voor boekhoudprogrammas, gaat verder onder de naam DizzyData. De naam is al bekend van een 'zuster'-product van Newviews dat daar veel gelijkenis mee vertoonde. Volgens adjunct-directeur Micha Smit past de nieuwe naam beter bij het product en de visie van het bedrijf.
18-04-2017 De complete gids elektronisch factureren 2017: UBL via email is nu de norm, gebruik PEPPOL groeit
Vandaag is de uitgave 2017 van "De complete gids elektronisch factureren" verschenen, waarin uitgebreid wordt ingegaan op het elektronisch facturen landschap in Nederland en het aanbod van oplossingen op het gebied van elektronisch factureren en elektronische factuurverwerking.
06-04-2017 Onderzoek MoneyMonk onder ZZPers hoe zij samenwerken met hun boekhouder
75% van de zzpers doet zijn of haar administratie grotendeels zelf maar met hulp van een boekhouder. Slechts 10% doet zijn of haar boekhouding zonder hulp van een boekhouder. Dat blijkt uit onderzoek van boekhoudleverancier MoneyMonk onder honderden zzpers die online boekhouden.
05-04-2017 Cegeka KPMG en Microsoft gaan blockchaindiensten verder optimaliseren
Cegeka, KPMG en Microsoft gaan in Nederland samenwerken om de dienstverlening op basis van blockchain-technologie verder te optimaliseren. Met blockchain is het mogelijk om binnen een groot aantal sectoren informatie samen te brengen en op een veilige manier transacties te verrichten zonder dat daar een trusted third party, zoals een bank of een notaris, aan te pas komt.
05-04-2017 Informer maakt factureren naar de overheid mogelijk
Vanaf heden is het mogelijk om met de online boekhoudsoftware van Informer facturen te sturen en ontvangen via een speciaal beveiligde verbinding. Dankzij deze verbinding is het onder andere mogelijk om te factureren naar de overheid, zoals verplicht is gesteld in de veranderde regels.
05-04-2017 Efficiencyslag met Speedbooks door Bekkers Autoschade
Bekkers Autoschade is in alle opzichten een bedrijf dat met zijn tijd mee gaat. In de razendsnel veranderende autobranche kun je het je simpelweg niet permitteren om achter de feiten aan te lopen. Maar niet alleen in de werkplaats worden stappen gemaakt, ook in de backoffice. Sinds Bekkers Autoschade werkt met de rapportage software van Speedbooks, heeft dat geresulteerd in tijdwinst, continuteit en efficiency.
04-04-2017 Main Capital koopt meerderheidsbelang in MUIS Software
Main Capital heeft een meerderheidsbelang genomen in het in Heemskerk gevestigde SaaS softwarebedrijf MUIS Software. De onderneming levert innovatieve administratieve en ERP software.
31-03-2017 Nieuw rapport Digitaal dossierbeheer en werkprogramma's 2017: nog geen samenwerking branche organisaties als het gaat om het uitwisselen van werkprogramma
Onderzoeksbureau GBNED heeft gericht op accountants- en administratiekantoren, voor het 6e achtereenvolgende jaar, het rapport Digitaal dossierbeheer en werkprogrammas geactualiseerd. Met ook inzicht in het aanbod van modellen voor werkprogramma's door branche- en kantoororganisaties en tevens in kaart gebracht welke softwarepakketten deze werkprogramma's ondersteunen, al dan niet in combinatie met Digitaal dossierbeheer.
30-03-2017 PinkWeb haalt opnieuw ISO27001-certificering
PinkWeb is geslaagd voor de hercertificeringsaudit voor ISO 27001:2013. Het is gelukt om de onafhankelijke auditor van BSI te laten zien dat PinkWeb het certificaat waard is.
28-03-2017 Hoe deelname aan de Exact Cloud Award je kantoor toekomstgericht maakt
Onderscheid jij je als accountants- of administratiekantoor van de grijze massa? Je hoeft dan niet bang te zijn van concurrentie uit onverwachte hoek. Klanten zijn immers blij met je en hebben geen reden om weg te gaan. Maar hoe onderscheid je jezelf? Deelname aan de Exact Cloud Award vormt een perfecte basis.
28-03-2017 Asperion en bunq bank lanceren real-time koppeling
Naarden 28 maart 2017, Asperion, leverancier van Online Boekhouden, introduceert in samenwerking met bunq een nieuwe automatische real-time koppeling. Vanaf nu is het mogelijk om het online boekhoudpakket van Asperion te koppelen met je zakelijke bunq account en real-time bankmutaties te ontvangen.
27-03-2017 De nieuwe website van Cash Software live: toekomstbestendig met responsive design
Sinds vandaag is de nieuwe website van Cash Software live. De website heeft 3 belangrijke overeenkomsten met de software van Cash: eenvoudig in gebruik, compleet en toekomstbestendig.
26-03-2017 Werk mee aan onderzoek: van starre rekenmeester naar baanbrekende mensenmens
Dinja Kruimer en Aniek Bargeman zijn bezig met hun afstudeeronderzoek "Van starre rekenmeester naar baanbrekende mensenmens". Zij doen onderzoek naar de invloed van technologische ontwikkelingen op het businessmodel van accountantsorganisaties. Zij hebben Big Data, Continuous Assurance en Blockchain als technologische ontwikkelingen gekozen en u kunt meedoen!
24-03-2017 Fink slaat na de pilotfase een nieuwe weg in
Op 6 december 2016 heeft minister Kamp de Tweede Kamer laten weten dat Fink na de pilotfase een nieuwe weg inslaat. Fink biedt een basisvoorziening voor ondernemers die op zoek zijn naar financiering. Zij kunnen met een beperkte set van gegevens contact krijgen met financiers en inzicht krijgen in hun financieringskansen.
21-03-2017 Op begrijpelijke, consistente en herkenbare wijze presenteren van SBR rapportages
We zijn nu al weer een paar maanden onderweg in 2017. Het jaar van de verplichtstelling voor het aanleveren van Publicatiestukken en Kredietrapportages middels SBR. SBR staat voor Standard Business Reporting en ondersteund digitale rapportage door middel van standaard taxonomien.
21-03-2017 Data analyse spoort vijf belastingadviseurs op die frauderen
Het opsporingsteam van de FIOD heeft vijf belastingadviseurs opgepakt vanwege fraude. Een speciaal team van de FIOD wist de valse aangiften door middel van data-analyse op te sporen.
20-03-2017 Vijf tips voor de online aanwezigheid van uw accountancypraktijk
In dit digitale tijdperk is het belangrijker dan ooit om aandacht te besteden aan de online aanwezigheid van uw accountancypraktijk. Dit vraagt om meer dan alleen een simpele website met een overzicht van uw diensten en contactgegevens.
18-03-2017 Logisal App voor salarisstroken en jaaropgaven
Vanaf 2017 kunt u gebruik maken van Employee Self Service: LogiSal-ESS. De essentie van LogiSal-ESS is dat werknemers hun salarisspecificaties en jaaropgaven kunnen raadplegen via een app.
17-03-2017 Europese norm voor elektronische basisfactuur en bijbehorende syntaxen door CEN leden goedgekeurd
Europa kent het European Multi-Stakeholder Forum on e-Invoicing, waarin gezamenlijk met de Europese Commissie wordt gewerkt aan het realiseren van de ambitie e-Invoicing predominant in 2020.
16-03-2017 Visma neemt Davilex over
Davilex Software B.V. is overgenomen door Visma Nederland BV, de holding van Visma Software BV. Op 9 maart 2017 werd de overeenkomst tussen beide organisaties gesloten. Met de overname van Davilex verstevigt Visma zijn positie in het mkb, met name in het kleinbedrijf.
14-03-2017 Mr. Billie kiest voor go2UBL
Mr. Billie (aanbieder van de boekhoud-dienstverlening voor ZZP-ers en kleine ondernemers met dezelfde naam) biedt haar klanten sinds 1 maart jl. ook de mogelijkheid om te ubbelen. Dat is gebruik maken van UBL oftewel universal business language; het uniforme wereldwijde format voor het automatisch verwerken, van facturen, bonnen enzovoort in online administraties.
13-03-2017 UBL weer in de spotlights langs de Nederlandse snelwegen
Huh? UBL? Hoe zat dat ook alweer? Vanaf zondag 12 maart prikkelen deze vragen automobilisten op de Nederlandse snelwegen. Yuki start dan haar billboard campagne om UBL (Universal Business Language) onder de aandacht te brengen bij accountants, leveranciers en ondernemers.
01-03-2017 Unit4 spreekt ambitie voor de toekomst uit met Statement of Direction voor Accountancy
Smart en self-driving zijn de belangrijkste begrippen in de ambitie van Unit4 voor de komende tijd. Want hoe slimmer en meer zelfsturend software is, hoe meer tijd de accountant kan besteden aan zijn adviseursrol richting zijn klant. Unit4 is in ieder geval vastbesloten om een investering te doen in toekomstbestendige softwareoplossingen voor de accountancy markt.
23-02-2017 RegioBank start pilot SBR Banken
Het Financile Rapportages Coperatief (FRC) en RegioBank hebben een overeenkomst getekend om vanaf begin april kredietrapportages via SBR Banken te kunnen ontvangen. De pilot, die zes maanden zal duren, betreft het kleinzakelijk segment van RegioBank, onderdeel van de Volksbank.
20-02-2017 SnelStart staat in de Top 250 Groeibedrijven 2017
Uit onderzoek van de Erasmus Universiteit is gebleken dat SnelStart n van deze snelst groeiende bedrijven van Nederland is. In 2015 waren snelgroeiende bedrijven, oftewel scale-ups, verantwoordelijk voor de groei van 73.680 nieuwe banen in Nederland. De afgelopen jaren is ook het softwarebedrijf SnelStart sterk gegroeid qua aantal medewerkers en aantal klanten.
15-02-2017 e-Boekhouden.nl koppelt met CashDesk POS Kassasoftware!
Vanaf vandaag is het voor de gebruikers van CashDesk POS mogelijk om hun kassasoftware gratis te koppelen aan hun administratie in e-Boekhouden.nl. Dankzij de koppeling worden dagafsluitingen direct in de boekhouding geplaatst. Dit bespaart veel tijd en voorkomt (invoer)fouten.
14-02-2017 Nieuwe whitepaper! Waarom en hoe accountants hun verdienmodel moeten aanpassen
Als accountants- of administratiekantoren staat u voor strategische keuzes. Veranderende clintbehoeften en ingrijpende technologische ontwikkelingen zorgen ervoor dat u zaken anders moet gaan aanpakken. Een nieuw verdienmodel is binnen handbereik. Maar hoe werkt dat? En wat zijn de voordelen?
11-02-2017 Informer en NMBRS presenteren koppeling
Software ontwikkelaar Informer en NMBRS hebben onlangs de handen ineen geslagen. Het doel van de samenwerking is om dankzij een koppeling tussen de twee systemen de verwerking van de online boekhouding verder te versnellen.
02-02-2017 e-Boekhouden.nl koppelt met bunq!
Vanaf vandaag koppelt e-Boekhouden.nl volledig automatisch met bunq. Eerder integreerde het boekhoudpakket al de zakelijke rekeningen van de Rabobank, ING, ABN AMRO en Knab. Daarmee is e-Boekhouden.nl het boekhoudpakket met de meeste bankkoppelingen.
01-02-2017 AFAS Software breekt door grens 100 miljoen
AFAS Software heeft 2016 afgesloten met een omzet van 107 miljoen euro, een groei van 16 procent ten opzichte van het jaar ervoor. De winst bedroeg 44 miljoen euro. Het familiebedrijf uit Leusden is niet alleen door de grens van 100 miljoen gebroken, maar eveneens door de grens van 10.000 klanten. Voor 2017 verwacht het bedrijf een groei van 15 procent.
01-02-2017 Qlik lanceert Qlik Sense Cloud Business voor directe web-based visuele analyses
Qlik, leider in visual analytics, lanceert Qlik Sense Cloud Business, een SaaS-oplossing voor visuele analyses. Dit nieuwe product stelt kleine en middelgrote bedrijven, teams en groepen in staat om op iedere locatie analyses in de cloud uit te voeren, te beheren en te delen.
31-01-2017 Boekhoudsoftware weer functioneel op de testbank door GBNED: robotic accounting is de norm
Na een ruim aantal jaren heeft Onderzoeksbureau GBNED de handschoen weer opgepakt en besloten om online boekhoudsoftware zelf inhoudelijk te testen en te beoordelen op functionaliteit en de resultaten vast te leggen in een uitgebreid rapport. De boekhoudsoftware wordt met name functioneel beoordeeld op basis van een compleet normenkader, opgesteld door GBNED, dat openbaar beschikbaar is.
26-01-2017 Realtime boekhouden, ook als je niet aan het boekhouden bent
Als je erover nadenkt, is het eigenlijk ongelofelijk; banken die minimaal n dag nodig hebben om een transactie te verwerken. Daarmee laten ze jou wachten met het bijwerken van je boekhouding. Daar komt verandering in! Vanaf nu verwerkt boekhoudprogramma Jortt realtime de bankmutaties van bunq.
26-01-2017 Slimme DDi Transaction Robot maakt werken met Twinfield stuk sneller
DDi heeft haar Transaction Robot speciaal ingericht voor gebruikers van het online boekhoudpakket van Twinfield. Razendsnel verwerkt de Transaction Robot alle facturen die Twinfield klanten ontvangen. Voor de Robot maakt het niet uit hoe de facturen worden ontvangen. Traditioneel via de post, via de email of via webportalen zoals bijvoorbeeld InvoiceSharing.
26-01-2017 RGS toegepast: 3 praktijkvoorbeelden
De afgelopen maanden zijn nieuwe RGS-toepassingen op de markt verschenen. Zo kunnen accountants- en administratiekantoren RGS labels nu automatisch koppelen aan grootboekrekeningen. Ook enkele managementdashboards werken door RGS nog sneller en maken bredere bedrijfsvergelijkingen mogelijk. Steeds meer accountants ervaren hierdoor de toegevoegde waarde van het gebruik van een standaard grootboekrekeningschema.
19-01-2017 De website Referentie GrootboekSchema is vernieuwd
De website Referentie GrootboekSchema is vernieuwd! Intermediairs, zoals accountants- en administratiekantoren, en softwareleveranciers vinden hier het laatste nieuws, filmpjes en artikelen over het Referentie GrootboekSchema (RGS) en documentatie om het te implementeren.
18-01-2017 Nu ook verkoopfacturen converteren naar UBL met convert2UBL (van go2UBL)
Vanaf 1 januari 2017 is het met go2UBL mogelijk om naast inkoopfacturen ook verkoopfacturen om te zetten naar UBL. Daarvoor heeft go2UBL de dienst 'convert2UBL' opgezet.
16-01-2017 Nieuwe whitepaper beschikbaar! Grip op de interne processen van uw accountantskantoor
Als accountantskantoor spant u zich dagelijks in om uw clinten optimaal bij hun activiteiten te ondersteunen. Naast administratieve en fiscale dienstverlening kunnen ze bij u terecht voor advies. Met het aanbrengen van de juiste focus in hun processen krijgen uw clinten grip op hun business en kunnen zij nog succesvoller opereren.
15-01-2017 Nieuw: plugins en API voor Incassomachtigen
Incassomachtigen is machtigen via internet bankieren en de opvolger van de papieren machtiging. Om deze nieuwe betaaloptie in een website of webshop te kunnen gebruiken kan men bij de eigen bank software downloaden. Voor het inbouwen n werkend krijgen van deze software is echter specialistische programmeerkennis nodig en dient aan een groot aantal criteria te worden voldaan.
12-01-2017 Accountants digitaliseren om hun rol als strategisch adviseur beter in te vullen
Steeds meer accountants gaan over op een digital first-strategie om de schaalbaarheid en flexibiliteit van hun dienstverlening te vergroten. Met als doel bestaande klanten beter te bedienen en nieuwe klanten aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van PB7 Research in opdracht van Exact onder 2500 ondernemers en accountants uit Belgi, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.
11-01-2017 Met Informer en Bunq: altijd voldoende saldo voor je BTW-aangifte
Iedere ondernemer kent het wel: na afloop van een kwartaal moet er meer BTW worden afgedragen dan gedacht. Met de speciale BTW-rekening van bunq en Informer is dat verleden tijd! InformerOnline berekende al precies hoeveel BTW een ondernemer aan de Belastingdienst moet afdragen. Vanaf vandaag kan InformerOnline dat bedrag op een speciale bunq-rekening zetten.
08-01-2017 100 keer een leven lang gratis boekhouden
e-Boekhouden.nl begint 2017 met een grootse actie: Het online boekhoudpakket geeft 100 keer een leven lang gratis boekhouden weg. Belangstellenden melden zich tot 1 februari 2017 aan via de actiepagina.
05-01-2017 bunq & MoneyMonk realiseren automatische boekhoudkoppeling
MoneyMonk heeft sinds 5 januari 2017 een automatische boekhoudkoppeling met bunq. Koppel nmalig je bunq-rekening met MoneyMonk en je banktransacties staan voortaan real-time in je boekhoudprogramma. Banktransacties downloaden en importeren behoort vanaf nu tot het verleden! De real-time koppeling zorgt ervoor dat je altijd up-to-date bent. Je banksaldo en banktransacties worden automatisch bijgewerkt in je boekhoudprogramma.
03-01-2017 Gebrek aan visie door softwareleveranciers maakt accountants- en administratiekantoren kwetsbaar
Dat accountants- en administratiekantoren steeds meer afhankelijk zijn van software is bekend. Robotic accounting betekent zelfs dat veel handmatige werkzaamheden overgenomen worden door de computer. Ontwikkelingen als Cloud computing, SBR, RGS, UBL (elektronisch factureren) zijn al weer een tijdje bezig en nieuwe ontwikkelingen als PSD2, BI en Blockchain dienen zich alweer aan.
02-01-2017 Ficsus.nl lanceert een nieuw boekhoudprogramma
Ficsus.nl lanceert een nieuw boekhoudprogramma. Dit betreft een alles-in-een pakket genaamd Ficsus.nl Boekhouden Compleet. ZZPers willen eenvoudig en snel online boekhouden. Zo houden ze tijd over voor wat cht belangrijk is: het ondernemen.
26-12-2016 ESMA kiest voor Inline XBRL
Beursgenoteerde ondernemingen moeten vanaf 1 januari 2020 hun jaarrekening op basis van HTML publiceren. De geconsolideerde jaarrekening moet zelfs worden opgesteld op basis van Inline XBRL.
22-12-2016 Yuki Robotic Assistant haalt zelf facturen op en verwerkt ze in de boekhouding
UBL-facturen automatisch ophalen bij leveranciers en verwerken in de boekhouding. Het is een nieuwe service die deze week door het Rotterdams softwarebedrijf Yuki is gelanceerd onder de naam Robotic Assistant. Yuki werkt hiervoor samen met InvoiceSharing.

volgende berichten  |   Laatste berichten
Deze pagina printen