Softwarepakketten.nl

Archief Software nieuws

Branche - Detailhandel > Branche > Detailhandel & Horeca

[ 1 ] tot [ 50 ] van totaal [ 249] berichten

Newway koppelt met Platform Artikelbeheer (08-11-2017)
Newway heeft in haar producten een automatische koppeling ingebouwd naar naar het onafhankelijke Platform Artikelbeheer. Waarom is dit belangrijk voor uw onderneming?

Consultatieversie Auditfile Afrekensystemen (XAA) beschikbaar (04-11-2017)
In mei 2017 heeft de werkgroep Auditfile Afrekensystemen van het Auditfile Platform een consultatieversie gepubliceerd. We willen deze consultatieversie XAA 3.2 uiterlijk eind dit jaar definitief maken, gezien de actuele ontwikkelingen in de rapportage- en audit- keten (waarin de auditfiles, tezamen met RGS, en standaardanalyses) een steeds prominentere rol spelen.

Centraal klantbeeld voorlopig utopie in retailsector (02-11-2017)
Slechts 8 procent van de retailers heeft een centraal klantbeeld, terwijl het belang hiervan door vrijwel alle retailers wordt onderschreven. 79 procent geeft aan dat er hard aan wordt gewerkt, maar dat er nog geen sprake is van een volledig centraal klantbeeld. De overige 13 procent is er niet mee bezig. Dit blijkt uit Europees onderzoek van SAP Hybris in samenwerking met PwC en SAP.

TIE Kinetix & Unit4 lanceren add-on om elektronisch te factureren met de overheid voor Unit4 Wholesale klanten (31-10-2017)
factureren met de overheid voor Unit4 Wholesale klanten Sinds de lancering van TIE Kinetixs e-facturatie module om facturen uit te wisselen met de overheid heeft de module, als onderdeel van haar FLOW Partner Automation platform, al vele klanten geholpen facturen uit te wisselen met de overheid.

SAP Hybris introduceert Machine Learning om winkelervaringen te optimaliseren (26-10-2017)
SAP SE introduceert nieuwe technologien voor gezichtsherkenning, Machine Learning en het Internet of Things (IoT) die bedrijven in staat stellen om gerichte marketingcampagnes te voeren en winkelervaringen te optimaliseren. Met deze SAP Hybris-oplossingen blijft SAP innoveren en investeren om de toekomst van klantenbinding en e-commerce vorm te geven.

Verhoog efficiency door koppeling met webshops (25-10-2017)
Het online winkelen heeft een enorme vlucht genomen, niet alleen priv, maar ook zakelijk. Ook de technische groothandels en leveranciers bieden deze onlinemogelijkheid. Via hun website of speciale webshop kun je makkelijk door de catalogus bladeren, kun je handig filteren, meerdere afbeeldingen of handleidingen raadplegen, de voorraad bekijken en het winkelmandje vullen.

BizzCloud koppelt met SnelStart (24-08-2017)
SnelStart heeft een paar maanden geleden een nieuwe Web API gelanceerd. Inmiddels zijn een tiental Software Partners al aangesloten op dit online platform. Van documentverwerking tot salarissoftware, en ook koppelingen met webshops. Koppelingen die de administratie verder automatiseren.

Minox koppelt banken en webshops aan de boekhouding (15-08-2017)
Iedere ondernemer heeft zijn eigen processen, wensen en prioriteiten. Minox speelt hier met het Accounting Connected platform op in. Accounting Connected betekent dat ondernemers en accountants kunnen samenwerken op de manier die hen het beste past. Accounting Connected betekent ook dat de boekhouding gekoppeld wordt met andere toepassingen.

Webwinkelfacturen koppelt webshops aan SnelStart API (28-07-2017)
Heeft u een webshop en maakt u hierbij gebruik van Magento, SEOshop, CCV Shop, Mijnwebwinkel of WooCommerce? Vanaf nu kunt u uw online administratie nog makkelijker aansluiten op een webshop, met de nieuwe koppeling van Webwinkel-facturen. Webwinkel-facturen is na Go2UBL en Loon Salarissoftware de derde softwareleverancier die aansluit op de nieuwe API van SnelStart.

DEEN Supermarkten rekent af met inefficient promotieproces (19-07-2017)
Supermarktconcern DEEN Supermarkten kiest FlowFabric, expert in ontwikkeling van business applicaties, om het promotieproces van de ruim honderd promoties per week te stroomlijnen. Hiervoor wordt de Promotie Management-oplossing van FlowFabric gemplementeerd, waar ook folderproces in is ondergebracht.

Exact neemt Nederlandse branchegenoot Reeleezee over (29-06-2017)
Exact neemt het in Breukelen gevestigde Reeleezee over. De branchegenoot gaat als eigen label opereren binnen de Exact groep. Onder leiding van algemeen directeur Wilko Stronks blijven de 50 medewerkers van Reeleezee vanuit het bekende pand langs de A2 hun eigen klanten bedienen. De productlijnen worden afzonderlijk doorontwikkeld, waarbij de technische teams gaan samenwerken op gebieden als Machine Learning, blockchain en Standard Business Reporting (SBR).

e-Boekhouden.nl koppelt als eerste boekhoudprogramma met Shopify webshopsoftware (31-05-2017)
Vanaf vandaag is het voor de gebruikers van Shopify mogelijk om hun webshop te koppelen aan hun administratie in e-Boekhouden.nl. Dankzij de automatische koppeling worden webshopbestellingen direct in de boekhouding geplaatst. Dit bespaart veel tijd en voorkomt (invoer)fouten.

Awareness Survey SEPA Instant Payments (29-05-2017)
SEPA Instant Payments zal het mogelijk maken voor betalingsverkeergebruikers (retail en zakelijk, winkeliers, betaalinstellingen) om 24/7 binnen enkele seconden te betalen en geld te ontvangen. In Nederland zelfs binnen 5 seconden. Bent u voorbereid op de impact en heeft u zicht op welke voordelen het kan bieden voor uw dienstverlening? Vindt het uit en doe mee aan deze survey van Payments Advisory Group.

MUIS Software realiseert nieuwe kassakoppelingen in iMUIS Online (22-05-2017)
MUIS Software heeft er weer een kassapartner bij. Het afgelopen jaar heeft MUIS Software al kassakoppelingen gerealiseerd met UnTill, eCash (Tonit), Lightspeed en Nappkin. Next to Food mag zich nu ook bij dit rijtje van kassakoppelingen aansluiten.

Oostwegel Collection automatiseert revenue management (16-03-2017)
Infor, leverancier van branchespecifieke bedrijfsapplicaties die geschikt zijn voor de cloud, maakt bekend dat Oostwegel Collection de revenue managementoplossing Infor EzRMS heeft gemplementeerd. Dankzij Infor EzRMS kan het bedrijf de gegevens van alle inkomsten van het hotel in realtime analyseren.

e-Boekhouden.nl lanceert als eerste boekhoudpakket de automatische koppeling met Lightspeed Restaurant (03-03-2017)
Dankzij deze nieuwe koppeling plaatsen restauranthouders en horeca-ondernemers de bestellingen geautomatiseerd vanuit Lightspeed POS Restaurant in de administratie. Daardoor besparen zij dus veel tijd en is hun administratie altijd up-to-date! Bovendien werkt de koppeling realtime, wat betekent dat alle bestellingen direct in de boekhouding worden geplaatst.

Kassa wordt steeds meer koppel- en informatie-instrument (19-02-2017)
De kassa zoals die nu nog in veel winkels en horecabedrijven wordt gebruikt, kan naar het museum. Ondernemers die willen overleven zullen moeten investeren in professionele afrekensystemen. De afrekenfunctie van deze systemen blijft belangrijk, maar is slechts een stukje van een groter geheel.

e-Boekhouden.nl koppelt met CashDesk POS Kassasoftware! (15-02-2017)
Vanaf vandaag is het voor de gebruikers van CashDesk POS mogelijk om hun kassasoftware gratis te koppelen aan hun administratie in e-Boekhouden.nl. Dankzij de koppeling worden dagafsluitingen direct in de boekhouding geplaatst. Dit bespaart veel tijd en voorkomt (invoer)fouten.

Nieuw: plugins en API voor Incassomachtigen (15-01-2017)
Incassomachtigen is machtigen via internet bankieren en de opvolger van de papieren machtiging. Om deze nieuwe betaaloptie in een website of webshop te kunnen gebruiken kan men bij de eigen bank software downloaden. Voor het inbouwen n werkend krijgen van deze software is echter specialistische programmeerkennis nodig en dient aan een groot aantal criteria te worden voldaan.

e-Boekhouden.nl realiseert webshopkoppeling met Magento 2 (11-01-2017)
Vanaf vandaag is de automatische koppeling tussen Magento 2 en e-Boekhouden.nl beschikbaar. Dankzij de automatische koppeling verwerken webshophouders bestellingen direct in de administratie bij e-Boekhouden.nl. Handmatig invoeren of overtypen is dus verleden tijd.

e-Boekhouden.nl koppelt met Lightspeed POS Retail Kassasysteem (16-12-2016)
Vanaf vandaag koppelen gebruikers van Lightspeed POS Retail Kassa hun kassasysteem direct aan e-Boekhouden.nl. Dankzij deze koppeling verwerken winkeliers hun gehele verkoop automatisch vanuit hun kassa in de boekhouding bij e-Boekhouden.nl. Zo besparen zij veel tijd en voorkomen ze (invoer)fouten.

Toshiba Tec lanceert de storeMate Order Picking app (25-11-2016)
Toshiba Tec lanceert de Order Picking app die samen met partner Appvantages is ontwikkeld. De Android-app vereenvoudigt voor retailers de afhandeling van weborders en draagt bij aan de optimalisering van de serviceverlening aan de consument. De consument bestelt online (via het web of via een app) boodschappen en geeft aan of het een bezorg- of afhaalorder betreft.

E-commerce strategie Bakker.com komt tot bloei door integrale dienstverlening myBrand (17-11-2016)
myBrand, SAP-dienstverlener en -kennispartner, gaat de integrale SAP-dienstverlening van Europas grootste tuinspecialist Bakker.com verzorgen. De samenwerking stelt Bakker.com in staat zich te ontwikkelen van traditioneel postorderbedrijf tot omnichannel retailer.

Kassa wordt steeds meer koppel- en informatie-instrument (10-11-2016)
De kassa zoals die nu nog in veel winkels en horecabedrijven wordt gebruikt, kan naar het museum. Ondernemers die willen overleven zullen moeten investeren in professionele afrekensystemen. De afrekenfunctie van deze systemen blijft belangrijk, maar is slechts een stukje van een groter geheel.

Qics lanceert online oplossing voor hotelmanagement (03-11-2016)
Met Procs, het nieuwste product van Qics Hotel Software, krijgen hotels een tool in handen waarmee ze de kwaliteit van de dienstverlening aanzienlijk kunnen verbeteren. De eenvoudig te gebruiken software helpt zowel hoteliers als hotelmedewerkers met het uitvoeren van de dagelijkse operatie door alle taken en de daarbij behorende instructies vast te leggen en te monitoren.

Enschedees softwarebedrijf Logic4 is FD Gazelle 2016 (15-10-2016)
Logic4, de leverancier van bedrijfssoftware en e-commerce uit Enschede, is deze week uitgeroepen tot FD Gazelle 2016 en is kanshebber geworden voor de Main Software 50; twee belangrijke awards in de softwarebranche.

Qics lanceert online oplossing voor hotelmanagement (20-09-2016)
Met Procs, het nieuwste product van softwarebedrijf Qics, krijgen hotels een tool in handen waarmee ze de kwaliteit van de dienstverlening aanzienlijk kunnen verbeteren. De eenvoudig te gebruiken software helpt zowel hoteliers als hotelmedewerkers met het uitvoeren van de dagelijkse operatie door alle taken en de daarbij behorende instructies vast te leggen en monitoren.

Samenwerking Camping Corfwater, Twinfield en Vendit (31-08-2016)
Samenwerken, cloud, best-of-breed, innovatie, groei en connectiviteit. Dit zijn slechts een paar kernwaarden van de samenwerking van Vendit en Twinfield. Vendit is altijd op zoek naar de juiste partners waarmee oplossingen worden gecreerd die klanten helpen met het bereiken van hun doelstellingen. Twinfield heeft precies hetzelfde doel.

myBrand brengt Coop als eerste foodretailer over op SAP HANA (24-08-2016)
Coop schakelt SAP-dienstverlener en -kennispartner myBrand in voor de migratie naar SAP HANA. Het volledige SAP-landschap van de foodretailer is overgebracht naar SAP HANA en draait in de myBrand Private Cloud. Coop profiteert nu van de snellere performance van de HANA-technologie.

Vendit preferred supplier voor GMS Group Netherlands (22-08-2016)
Retail samenwerkingsverband GMS Group Netherlands en winkelautomatiseerder Vendit hebben afgelopen week de nieuwe samenwerking ondertekend. Deze samenwerking betekent dat Vendit als contractleverancier door GMS Group Netherlands wordt geadviseerd als een van de vaste automatiseringspartners voor haar leden.

Logic4 introduceert informatie- en bestelzuilen Next ShoppingPoint (08-07-2016)
Logic4, de ontwikkelaar van ERP, CRM en e-commerce software uit Enschede, introduceert vandaag Next ShoppingPoint. Deze interactieve informatie- en bestelzuilen voorzien in de omni-channel strategie van retailers, e-tailers, vakhandels en groothandels door de online mogelijkheden van het webshopplatform Next te combineren met de offline mogelijkheden van een fysieke winkel.

Infor breidt retail business in Europa uit (28-06-2016)
Infor, een leverancier van branchespecifieke bedrijfsapplicaties die geschikt zijn voor de cloud, heeft zijn retail business in Europa uitgebreid. Sinds CloudSuite Retail eind 2015 werd aangekondigd, heeft het bedrijf in Europa al meer dan 1500 retail- en modeklanten aan zich gebonden, waaronder Christian Louboutin, Carrefour en Schiesser.

Intratuin optimaliseert artikelbeheer met FlowFabric (28-06-2016)
Intratuin heeft besloten het artikelbeheer van ruim 700.000 artikelen te professionaliseren en gereed te maken voor verdere (internationale) groei. Om dit te realiseren neemt het tuincentrum FlowFabric in de arm. Deze expert in ontwikkeling van business applicaties brengt het artikelbeheer onder in een Product Data Management en Product Information Management applicatie.

e-Boekhouden.nl koppelt als eerste boekhoudprogramma met Shoppagina (14-06-2016)
Gebruikers van Shoppagina kunnen vanaf vandaag hun webshop koppelen aan e-Boekhouden.nl. e-Boekhouden.nl is daarmee het eerste online boekhoudprogramma waarmee Shoppagina een koppeling realiseert.

Van Bieren kiest voor online kassasysteem Cashr (31-05-2016)
Van Bieren gebruikt de honderd procent online kassas van Cashr. Het Grapedistrict voor bier kiest voor dit kassasysteem omdat hiermee de voorraad centraal beheerd kan worden, zodat de inkoopafdeling het overzicht behoudt en het gebruiksgemak oplevert.

Visma Software sluit samenwerkingsovereenkomst met Koninklijke Horeca Nederland (27-04-2016)
Visma Software kondigt de samenwerking aan met Koninklijke Horeca Nederland waardoor boekhoudsoftware voor horecaondernemers veel toegankelijker wordt. Voor 15 euro per maand kunnen zij gebruikmaken van de gebruiksvriendelijke cloudsoftware Visma eAccounting. Dat is een compleet boekhoudprogramma inclusief facturering, apps en een gratis website.

Logic4 is E-Commerce Partner van het Jaar! (27-04-2016)
Op maandagavond 18 april werden de jaarlijkse awards uitgereikt door Quantore, met 500 leden de grootste branchevereniging voor de kantoorvakhandel. In de categorie E-Commerce Partner van het Jaar sleepte Logic4 de prijs in de wacht en liet daarmee de andere genomineerden CloudSuite, QuickOffice en WebArchitects achter zich.

Zeeman krijgt inzicht in winkelperformance met Qlik (12-04-2016)
Zeeman stapt over naar Qlik (NASDAQ: QLIK), leider in visual analytics, om managementinformatie real-time te ontsluiten. Met het visual analytics platform QlikView is de organisatie in staat om op gebruiksvriendelijke en visuele wijze informatie te delen met gebruikers op het hoofdkantoor en met regiomanagers in Europa.

De nieuwe auditfile afrekensystemen (XAA versie 3.1) is na de consultatieperiode definitief vastgesteld (20-02-2016)
Het Auditfile platform laat weten dat de specificatie van de nieuwe auditfile afrekensystemen (XAA versie 3.1) na de consultatieperiode definitief is vastgesteld en met deze mededeling ook gepubliceerd.

Ondernemend trio start nieuw evenement voor retailers (10-02-2016)
Twinfield, Vendit en EasySecure organiseren samen een congres voor retailers in de regio Rijnmond. Op 21 maart vindt in Rotterdam de eerste editie van Retail in de cloud plaats, een congres voor innovatieve ondernemers die meer willen weten over slim ondernemen en graag gebruik willen maken van de mogelijkheden die online ondernemen biedt.

Introductie zelfscankassa-app Newway Retail Solutions en OpenUp Technologies (02-02-2016)
Newway Retail Solutions en OpenUp Technologies hebben een zelfscankassa-app ontwikkeld voor smartphones, met als App productnaam BlueSelfService. Deze innovatieve oplossing werd tijdens de Innovatiemarkt bij Wageningen University voor het eerst gedemonstreerd aan een selecte groep genodigden, waaronder Minister Schultz van Haegen van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Bijeenkomst 17-2-2016: vooruitblik op implementatie van nieuwe versie Auditfile Afrekensystemen (XAA) (24-01-2016)
Vooruitblik op de implementatie van de nieuwe versie van de XML Auditfile Afrekensystemen - XAA (versie 3.1). Met de vaststelling van XAA 3.1 is er een uitbreiding plaatsgevonden met logistieke data en RGS-koppelingen. Hoe kunnen deze nu benut worden in praktijk; de 'win-win' van de XAA.

Salesforce helpt retailers om slim zaken te doen (20-01-2016)
Salesforce [NYSE: CRM] lanceert twee nieuwe services speciaal voor retailers die met Salesforce Marketing Cloud werken: Salesforce Strategic Framework for Retail Customer Journeys en Strategic Retail Professional Services. Deze diensten helpen retailers om slimme customer journeys in te plannen en efficint te managen.

Bestellingen opnemen met snelheid van whatsappen met nieuwe Cashr runner interface (12-01-2016)
Of een horecamedewerker nu op het terras of in de zaak werkt, het is in beide gevallen belangrijk om snel, eenvoudig en foutloos bestellingen op te kunnen nemen en te verwerken. Cashr leverancier van de honderd procent online kassas, heeft daarom zijn online kassa-app verbeterd. Ook op smartphones met beperkte schermafmetingen kan nu met de snelheid van whatsappen bestellingen worden ingevoerd.

Naadloze integratie kassatransacties en boekhouden met behulp van RGS (24-11-2015)
Medio 2007 is Newway gestart samen met haar relatie en businesspartner ICT-Coach - met het ontwikkelen van een journaalpostenlandschap. Dit om de transacties vanuit een kassasysteem naar een boekhoudpakket goed te kunnen inrichten en volgen. Inmiddels is aansluiting gevonden op basis van RGS.

Nijhof Baarn implementeert LogicTrade als totaaloplossing (19-11-2015)
Een jaar geleden begon woonwarenhuis Nijhof het automatiseringsproject met LogicTrade. De Baarnse woonwinkel was toe aan vernieuwing en heeft na een zorgvuldig selectieproces gekozen voor LogicTrade als totaaloplossing voor de winkelautomatisering.

Gaastra speelt met Dynamics CRM in op ontwikkelingen retailmarkt (18-11-2015)
Gaastra, producent van functionele fashionable kleding, heeft met de overstap naar Microsoft Dynamics CRM haar management- en salesprocessen geoptimaliseerd. HSO, leverancier van innovatieve CRM- en ERP-oplossingen, verzorgde de implementatie van Microsoft Dynamics CRM. Het Nederlandse kledingmerk wil hiermee sneller en (meer) proactief inspelen op de veranderende retail- en modebranche.

Let op uw kassasoftware: kassagegevens moeten digitaal bewaard worden (12-11-2015)
Digitale detailgegevens uit een kassa moeten bewaard blijven, zodat de Belastingdienst een efficinte controle kan uitvoeren. Dit zegt de Hoge Raad in een recente uitspraak, aldus een bericht van de Stichting Betrouwbare Afrekensystemen. Deze op het oog simpele uitspraak kan grote gevolgen hebben voor detaillisten, ambulante handelaren, benzinestationhouders, horecaondernemers en andere ondernemers die werken met een kassa.

Informer boekhoudsoftware en Mijnwebwinkel starten partnerschap (11-10-2015)
Informer Software en Mijnwebwinkel zijn sinds kort een partnerschap gestart. De samenwerking houdt in dat de klanten van Mijnwebwinkel moeiteloos kunnen integreren met de boekhoudsoftware van InformerOnline.

Cashr helpt horecaondernemers door drukke zomerperiode heen (13-05-2015)
Voor de horeca dient de drukke zomerperiode zich aan. Horecaondernemers zetten hun terras weer uit, wat vaak een verdubbeling van het aantal tafeltjes betekent. Het bedienen en afrekenen van zoveel tafeltjes kan een crime zijn. Cashr biedt nu uitkomst, met de introductie van een verbeterde versie van zijn online kassasysteem voor smartphones en tablets; Cashr 1.5.0.


Onerzoeksbureau GBNED